12/04/2016

Ressenya: Dorothy debe morir


Hey Readers!

Ho sento, ho sento però si els exàmens em deixen sense temps de llegir, encara menys de fer ressenyes!
Per sort, ja he acabat! I avui us porto una ressenya d'un llibre que m'ha encantat!

  
Autora: Danielle PaigeEditorial: RocaPreu: 17'90Idioma: Castellà 


Saga: Dorothy debe morir #1

Continuació:Los malvados se alzaran

Yo no me he buscado nada de esto. Nunca quise ser una especie de heroína.

Pero cuando toda tu vida es arrastrada por un tornado –y tú con ella– no tienes más remedio que dejarte llevar, ¿sabes?

Sí, claro, he leído los libros. He visto las películas. Conozco la canción sobre el arcoíris y los pajaritos que cantan. Pero nunca esperé que Oz fuera así. Un lugar donde no te puedes fiar de las Brujas Buenas, donde las Brujas Malvadas quizá sean las buenas de la película y donde los monos alados pueden ser ejecutados por sedición. Sí, sigue habiendo camino de baldosas amarillas, pero hasta eso se hace pedazos.

¿Qué es lo que ha pasado? Dicen que Dorothy encontró el modo de volver a Oz. Dicen que se hizo con el poder y que el poder se le subió a la cabeza. Y ahora nadie está seguro.

Me llamo Amy Gumm…y soy la otra niña de Kansas. He sido reclutada por la Revolucionaria Orden de los Malvados. Me han entrenado para luchar. Y tengo una misión.

ELIMINAR el corazón del Hombre de Hojalata,

ROBAR el cerebro del Espantapájaros,

ARREBATAR el valor al León.

Y luego… DOROTHY DEBE MORIR.
 

Quan vaig veure per primera vegada el títol d’aquesta novel·la de seguida em va cridar l’atenció i es que  aquesta historia és un retelling del Mag d’Oz.
I en aquesta versió del Mag d’Oz oblideu-vos de l’historia de la dolça Dorothy, l’espantaocells, l’home de llauna i el lleó perquè ens donaran una nova imatge més fosca i terrible.
La nostra protagonista, l’Amy és una noia de Kansas. Allà no té una vida molt agradable, la seva mare passa totalment d’ella, a l’escola no té amics i rep bullying per part d’una noia del seu cole.
Quan un tornado apareix sobre Kansas i l’Amy es arrastrada amb ell anirà a parar a Oz. Però és un Oz una mica diferent del que ha llegit i ha vist a les pel·lícules. Oz és un lloc on sembla que tothom és feliç però hi ha coses que no quadren... I es que estan governats per la Dorothy que ha aconseguit a tornar a Oz i se li ha pujat el poder el cap. 


"La magia no puede existir sin la bondad. La bondad no puede existir sin la maldad. Y Oz no puede existir sin la magia "
 

I després d’una sèrie de conseqüències acabarà anant a parar a la Revolucionaria Ordre dels malvats. I on els conceptes de “bons” i “dolents” seran una mica relatius.... Una resistència que veuen que la Dorothy s’està carregant el món d’Oz i faran el possible per aturar-la.
El seu objectiu és clau: La Dorothy ha de morir. I la candidata per matar-la ha de ser l’Amy.
La veritat es que tenia una mica de por d’aquest Oz que havia creat l’escriptora ja que no volia que em destrosses aquest món tan marevellós que tenia en ment.
Però m’ha agradat molt. Es a dir no té res a veure amb aquell Oz tan màgic que coneixem. Però aquest nou Oz està molt ben construït i ha cuidat  tots els detalls. Ha donat un gir de 180 graus fins arribar aquest punt de que la Dorothy ha de morir.

"No es la magia la que te convierte en lo que no eres. Son las decisiones que tomas."

Resultat d'imatges de camino de baldosas amarillas mago de ozEls protagonistes estan súper ben desenvolupats i perfilats de manera que cada un és important. 
Destacaria a l’Amy ja que temia no m’agra des però la veritat es que és un personatge que té una gran evolució.  
Personatges com la Gert, en Nox i en Pete m’han sorprès cap a bé i han donat girs a l’historia totalment inesperats.

Una novel·la que enganxa des de la pàgina 1, que desenvolupa un retelling amb una historia increïble amb girs inesperats, plena d’acció i amb un ritme que fa que se’t passi volant!

Puntuació
I vosaltres? Us l'heu llegit?

Us espero en els comentaris!
 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaras? Merci!
Pots deixar la teva opinio, pero sempre amb respecte, i has d'avisar en cas d'SPOILER :)