1/28/2016

Ressenya: Entre tonos de gris

Hey Readers!

Avui us porto un llibre que reflexa una realitat quee va passar en ple segle XX, una historia emotiva escrit des del punt de vista de una noia de 15 anysentre tonos de gris-ruta sepetys-9788415120254Autora: Ruta Sepetys

Editorial: Maeva 

Preu: 16'90

Idioma: Castellà

Saga: No
Junio de 1941, Kaunas, Lituania. Lina tiene quince años y está preparando su ingreso en una escuela de arte. Tiene por delante todo lo que el verano le puede ofrecer a una chica de su edad . Pero de repente una noche, su plácida vida y la de su familia se hace añicos cuando la policía secreta soviética irrumpe en su casa llevándosela en camisón junto con su madre y su hermano. Su padre, un profesor universitario, desaparece a partir de ese día.A través de una voz narrativa sobria y poderosa, Lina relata el largo y arduo viaje que emprenden, junto a otros deportados lituanos, hasta los campos de trabajo de Siberia. Su única vía de escape es un cuaderno de dibujo donde plasma su experiencia, con la determinación de hacer llegar a su padre mensajes para que sepa que siguen vivos. También su amor por Andrius, un chico al que apenas conoce pero a quien, como muy pronto se dará cuenta, no quiere perder, le infunde esperanzas para seguir adelante. Este es tan solo el inicio de un largo viaje que Lina y su familia tendrán que superar valiéndose de su increíble fuerza y voluntad por mantener su dignidad. ¿Pero es sufi ciente la esperanza para mantenerlos vivos?Aquest llibre el vaig veure recomanat en un blog, i de seguida em va cridar l'atenció. 
Entre tonos de gris és la historia d'una nena de 15 anys a la 2n Guerra Mundial des de la banda dels països bàltics, on també es va viure l'horror a traves d'Stalin. Tot i que tots els personatges són ficticis relaten un realitat viscuda.

La Lina és una noia de 15 anys que viu a Lituania, té un gran talent per l'art i unes ganes immenses d’ingressar a la prestigiosa escola d'art, és feliç i té una vida per endavant. Els seus somnis es trenquen, quan una nit la policia secreta de la unió soviètica els treuen de casa sense miraments a ella, el seu germà i a la seva mare, (el seu pare havia desaparegut uns dies anteriors).

"¿Se han preguntado alguna vez cuánto vale una vida humana? Aquella mañana, el precio de la vida de mi hermano fue un reloj de bolsillo"


Allà envien a tota la seva família en un tren per transportar animals on els fiquen de males maneres. Seran deportats a Siberià però abans hauran de recórrer un dur i llarg viatge amb tren.
En el tren coneixeran a molta gent que viuran tot el viatge amb ells com l'Andrius, un noi de 17 anys i la seva mare, o un senyor que es queixa en pràcticament tot el llibre.
La Lina i la seva família viuran unes setmanes en un tren en unes condicions inhumanes, fins finalment arribar a Siberia per també tindre molt males condicions. La Lina durant tot el seu viatge dibuixarà en un quadern tot l'horror que viuen.

La historia es molt dura ja que els personatges viuran en condicions pèssimes i seran tractats molt malament, hi ha situacions realment esgarrifoses però tot i així la Lina mai perdrà la determinació ni la força i lluitarà per sobreviure.
La Lina és un personatge amb molta força i un gran caràcter, durant tot el llibre intentarà contactar amb el seu pare i desitjarà amb totes les seves forces que els alliberin.
L’Andrius és un noi de 17 anys que ajudarà molt a família de la Lina i que també viurà situacions molt dures, és dels únics homes que és veuen ja que separaven famílies entre homes i dones, entre ell i la Lina sorgirà una bonica relació.

Hi ha personatges que realment m’han encantat i altres que potser no m’han caigut especialment bé però que han ajudat a veure alguns aspectes amb altres punts de vista, tots son molt humans i reals. Tot i així el personatge que m’ha agradat més ha estat l’Elena la mare de la Lina una dona molt forta, que demostrarà un amor molt gran cap els seus fills però també serà vital per mantenir els ànims del grup en molts moments del llibre."Volveremos a casa. No dejes de pensar en tu padre y en nuestra casa. Tenemos que mantener vivo ese pensamiento en  nuestros corazones. Si lo hacemos, volveremos."

Té un ritme molt àgil i està molt ben escrit, de manera que en cap moment se’t fa pesat.
El final? M’ha agradat, no me l’esperava així però ha estat perfecte.


Entre tonos de gris és una historia emotiva, dura però que et farà reflexionar.

Puntuació:
Fantàstic!
Us l'heu llegit? Us va agradar? Us el llegirieu?
Us espero en els comentaris:)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaras? Merci!
Pots deixar la teva opinio, pero sempre amb respecte, i has d'avisar en cas d'SPOILER :)