12/08/2015

Ressenya: Legend

Hey Readers!

He acabat els exàmens!! Això vol dir que torno a tenir temps pel blog:), avui us porto una distòpia, amb dos protagonistes molt especials. A més llibre de l'Automthon:

-Llibre amb un personatge masculí


Autora: Marie Lu

Editorial: Cruilla

Preu: 16'95

Idioma: Català

Saga: Champion #1

Continuació: ProdigyNINGÚ NO CONEIX EN DAY. 
PERÒ TOTHOM N'HA SENTIT A PARLAR. 
ÉS EL REBEL MÉS BUSCAT DE LA REPÚBLICA. 
EN DAY ÉS UNA LLEGENDA. 


TOTHOM CONEIX LA JUNE,
DES QUE VA PASSAR LA PROVA 
AMB UNA PUNTUACIÓ PERFECTA. 
LA JUNE ÉS UNA LLEGENDA. 


QUAN EN DAY I LA JUNE ES TROBEN 
, LES LLEGENDES ES DESFÀN A MIQUES 
I DEIXEN AL DESCOBERT 
DUES PERSONES QUE S'ATREUEN 
COM POLS OPOSATS D'UN MATEIX IMANT.


Tornem a entrar en un llibre distòpic, aquest cop ens trobem a la República, on havia estat Estats Units ara és un lloc on quan fas 10 anys et sometent a “La Prova” i depenent dels teus resultats es decideix el teu futur.
La República està en guerra contra les Colonies, el país veï,i serà allà a la República on coneixarem els protagonistes.
June and Day from Legend by Marie Lu (I don't like Day's hair here but....): El llibre està escrit a dues veus, intercalant dos personatges, primer coneixerem en Day, un rebel, un fugitiu, un delinqüent del barri pobre, on la plaga hi és present, i on és buscat per la república.
Desprès coneixerem la June, un  prodigi amb la puntuació més alta a la prova, valenta, dura i molt intel·ligent però envoltada en una bombolla en el seu món privilegiat.
Quan el germà de la June, un capità respectat, amb un gran vincle amb ella és assassinat, tot el cos apunta en Day i demanen a la June que el vengi.
La June, ressentida de la mort, buscarà en Day buscant venjança però quan es creuin amb el Day, la seva percepció canviarà.
"Et buscaré. Recorreré els carrers de Los Angeles seguint les teves passes. Inspeccionaré tots i cada un dels carrers de la República si cal. Et pararé trampes i t'enganyaré, mentiré, estafaré i robaré per trobar-te, et seduiré perquè surtis delteu amagatall i t'encaclçaré fins que no hi haigi enlloc més on puguis córrer. Et faig aquesta promesa: la teva vida és meva."


Aquest llibre em recordar a una barreja de Cinder, ja que també hi ha una plaga que mata a moltes persones i Divergent en el sentit de la Prova, però em va agradar la combinació, té una trama diferent aquestes dues noveles anteriors i una bons personatges . Com veieu no innova massa en l’àmbit de distòpia, però té el seu propi encant.
El gran puntaco d’aquest llibre sense cap mena de dubte són els personatges.
day, books, and legend imageUs he de dir que prefereixo en Day que la June, aviam, la June és d'aquests personatges que necessiten evolucionar durant la novela, i és per això que el principi em va caure fatal, aquest aire de tia dura no em va acabar de convencer, en canvi en Day el vaig veure més proper i entregat a una bona causa i em va caure bé a l'instant.
Tot i així m'agrada perquè la June no és la típica heroïna que ha de començar des de zero a lluitar i a valdre's per si mateixa, ella ja sap que ho val, i sap que la gent l'admira per això.
E final però, els dos personatges em van acabar enamorant.
Un altre personatge secundari que em va encantar va ser la Tess, l'amiga i companya fidel d'en Day que el tracta com un germà, i que espero saber més els següents llibres.

"Cada dia són vint-i-quatre hores més. Cada dia vol dir que tot és possible una altra vegada. Vius en el moment, mors en el moment, ho experimentes tot en un mateix dia. Proves de caminar en la llum."


La historia romàntica tindrà més aviat un segon pla, ja que tot i que és veu, tampoc de moment se li dona molta importància (almenys, no fins el final), tot i que segurament és desenvoluparà en els següents llibres.

Està plena d’acció, cosa que farà que la novel·la tingui un ritme molt agil, t’enganxi i és llegeixi molt ràpid.

El final? Obert el següent llibre, osigui que espero llegirme'l en breus:)

En resum, Legend és l’inici d’una historia interessant, plena d’acció i amb uns personatges absolutament genials.

Puntuació:


Per compensar que la setmana passada no va haver-hi ressenya a finals de setmana us en portaré una altre:)
I després el blog ja tornarà agafar el seu ritme habitual!

Us l'heu llegit? Us va agradar? Us el llegirieu? 
Us espero en els comentaris:)


2 comentaris:

 1. El tinc pendent des de fa MOLT temps, me n'alegro que t'hagi agradat! A mi encara em queden SET examens en els últims vuit dies de classe... Molt trist, oi? :(

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hey!

   Oh! Aviam si aviat pots llegirtel ja que és genial:)
   Anims!! Que les vacances estan a la vuelta de la esquina;)

   Ens llegim!

   Elimina

Comentaras? Merci!
Pots deixar la teva opinio, pero sempre amb respecte, i has d'avisar en cas d'SPOILER :)